Kad Bi Ove Ruže Male ...

"...pustile bi suzu koju da ublaže tugu moju! "

Iako mnogi ne vole siječanj, iscrpljeni dugom zimom i raznim nepogodama koje donosi snijeg, ja uživam u svakom trenutku.

Međutim, ipak sam odlučila ovim snježnim danima unijeti dašak romantike, bogatstvom cvjetnog uzorka, preobrazeći običnu drvenu klupicu u presladak komad doma!

Još se ne mogu priviknuti na pravilo kako se ne može pretjerati s detaljima kada je shabby chic u pitanju, pa su i dalje, sve moje izrade, dok se malo ne ohrabrim, ipak dosta prozračne i jednostavne.

Tako je i ova klupica uz malo novaca, malo vremena i puno ljubavi, poprimila romantičnu ljupkost obilježenu motivom ruže!



Ovdje nisam koristila klasične akrilne boje, već sam klupicu bojala lakom za drvo boje slonovače.

3D šablonom i masom za modeliranje na sredini klupice izradila sam predivni chic reljefni oblik.

Nakon što se osušio, isti sam također bojala lakom za drvo ( iako se to baš tako i ne radi, ali eto to je moj   način ).

Cijeloj klupici sam podarila pohabani stil, lagano ju grebajući tu i tamo, kako bih joj udahnula ljepotu i šarm prošlih vremena.





I sada dolaze moje rožice, koje su me doslovno očarale svojom ljepotom, toliko da sam odmah kupila deset paketa salveta, pa sad imam ružica za jedan veći vrt! :)

Svaku ružicu sam posebno rezala sa salvete te ljepilom za salvete ljepila na klupicu.


























Dojam starog i istrošenog postigla sam nanjevši smeđu i zlatnu patinu kako na oblik reljefa, tako i na pojedine dijelove klupice.

Kako mi se boja ružica činila preintenzivnom, a kako bih postigla što nježniji i elegantniji efekt iste sam lagano prekrila bojom.



Eto klupica u shabby chic stilu, svojom romantičnom jednostavnošću, preslatkim ružicama, savršeno se uklopila u naš dom te ga učinila još toplijim u ove hladne zimske dane!

 

























Primjedbe

  1. klupica je genijalna! Meni osobono se sviđa i prije i poslije preuređivanja!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Hvala na vašim komentarima! :)

Popularni postovi